Senarai Blog Saya

Teman, Rakan dan Sahabat

Cari Blog Ini

Memuatkan ...

27 Julai 2009

BUMI YANG INDAH PENUH KEHIJAUAN

ALANGKAHNYA INDAHNYA DUNIA JIKA
DIPENUHI DENGAN KEDAMAIAN YANG SERBA HIJAU BEGINI

Bumi akan sentiasa kelihatan serba indah Kehidupannya akan sentiasa kelihatan menarik dan menawan Jika kita semua dapat menghargainya Dengan menjaga kebersihan alam sekitar dan ecosistemnya Dengan sempurna untuk hadiah kepada generasi Yang akan datang Untuk anak, cucu dan cicit kita semua Selamat melestarikannya.....

Sempena wabak H1N1 yang kini terus melanda








13 ulasan:

  1. For a little while the leaves are green. Then they turn yellow, fall to the ground, and perish, turning to dust...that is life...

    BalasPadam
  2. salam bersalam,
    bro cantik pic tu..
    alangkah bahagia rase hati kalu kehijauan penuh dimuka bumi..tak ada lagi la terik mentari menyimbah bumi...=)

    BalasPadam
  3. salam pg abg zed, H1N1 amat merisaukan... nk ke mana2 pun kena fikir bnyk kali, tmpt keje teja tutup coz H1N1, now teja cuti smpai 30 julai... mudah2an semua ok.

    BalasPadam
  4. Salam Bro Lenzs,

    Life as it goes...I agree with your opinion. For us, just to keep what the green we have. I meaning don't cut the big tree behind your home, let it grow naturally.

    BalasPadam
  5. Salam bersalam sahabatku Eiza,

    Terima kasih atas pujian ikhlas anda, saya dapatkan dari blog pic greenie world.

    Kehijauan yang membahgiakan kita semua. Mentari juga perlu dalam kehidupan bagi tumbuhan membuat sistem fotosentisesnya untuk dijadikan sumber makanan tumbuhan dan menghijaukan kehidupan daunnya.

    Terik mentari satu nikmat Allah buat kita semua. Kita semua termasuk Eiza boleh menaffatkanya.

    BalasPadam
  6. Salam pagi juga buat Tejaku,

    H1N1 satu wabak penyakit yang sedang melanda planet kita. Alah kecianya saya melihat Teja, tutup sementara bagi mengawal jangkitan H1N1 tak pe le. Itu satu langkah untuk kebaikan semua. Teja kerja dekat UITM Melaka ke?

    Mudah2an akan dapat dikawal sepenuhnya. Sama-sama kita berdoa.

    BalasPadam
  7. Hai Bro Zed,

    Sememangnya bumi ciptaan Allah Subhanahuataala ini cukup indah untuk dihayati, sayangnya ada manusia yang lupa untuk memelihara keindahan ini malahan dengan rakus memusnahkannya demi kepentingan diri.

    BalasPadam
  8. Salam Bro Ishak,

    Saya bersetuju dengan pandangan bro itu, sikap manusia yang rakus dan haloba akan sentiasa berminat untuk memusnahkan bumi yang indah ini.

    Terima kasih atas tulisan, walaupun sedikit tapi penuh bermakna.

    BalasPadam
  9. Hai Bro zed,

    Tak kan duduk di taman dalam rumah aje, singgah-singgahlah ke mahligairezeki ye.
    Dah lama kita tak bersembang

    BalasPadam
  10. demi keuntungan, manusia sanggup menggondolkan segala kehijauan yang ada..lupakah kehijauan itu satu anugerah yg tak ternilai?

    sbg pelajar seni bina, sekarang ni tgh fokus terhadap green building.. :)

    BalasPadam
  11. Your blog is very nice. The images are very beautiful. God is Great. Best wishes.

    http://www.thedynamicnature.com

    BalasPadam
  12. Salam Bro Basuh Baju,

    Anak muda seperti andalah yang akan melestarikan keindahan planet bumi ini.

    Manusia yang rakus akan melihat wang dan keperluan hidup mereka sendiri, bukannya keindahan dunia tempat genarasi mereka tinggal untuk terus hidup.

    Syabas kepada saudara dan teman-teman yang sentiasa berfikir untuk terus mengekalkan keindahan bumi ini. Teruslah berusaha ke arah itu.

    BalasPadam
  13. Salam Brother Mahmood,

    Thank for visited my blog and be my follower. Lot of your photo is about green green of the world. I love it very much.

    Always keep our earth green and a nice place to stay even until a trillion year or more.....

    BalasPadam